FIOR DI LATTE - INTERIOR A (4)
Lifestyle

Fior di Latte, la dolce vita

Piadine

Nu stiu cum esti tu, dar cand vine vorba de specialitati gourmet, eu chiar nu ma pot abtine. Sunt o pofticioasa incurabila! Nu iti mai spun cat de mult ador deserturile, atat de mult incat adesea as renunta la felul principal pentru a manca mai mult desert. Asa ca saptamana trecuta, joi, mi-am facut ziua mai frumoasa cu un brunch organizat la Fior di Latte, un restaurant pentru bonvivants, cu un concept inedit, asa cum este si sloganul, “gelateria, cucina e poesia”.

FIOR GELATERIA A (12)

Mi-am inceput ziua cum nu se putea mai bine, descoperind noile specialitati din meniu. Vedeta a fost, evident, gelato-ul pregatit de Chef Gelatier- Oana Plesan, cea care a urmat prestigiosul curs de gelatier, la Sorbetteria di Castiglione din Bologna, avandu-l ca mentor pe cunoscutul Chef Giacomo Schiavon.

FIOR CAFFETERIA (44)

Iar daca intotdeauna ai crezut ca inghetata este un desert, asa cum am facut-o si eu toata viata, saptamana trecuta am aflat ca gelato-ul de la Fior di Latte depaseste sfera desertului, transformandu-se intr-un ingredient delicios, care armonizeaza specialitatile de main-course. Salata cu caracatita, gelato de fistic si pesto a fost preparatul aflat in lumina reflectoarelor, care a primit aprecierile tuturor.

Salata caracatita cu gelato de fistic si pesto

Trebuie sa ajungi la Fior di Latte si sa o cunosti pe Oana, aceasta maestra a gustului si a savoir-faire-ului, care nu se teme sa testeze combinatii pe care doar imaginatia unui maestru le poate face, combinatii care revolutioneaza meniul restaurantului. Sa vezi cu cat entuziasm iti vorbeste despre gelato-ul din restaurant. Si nu degeaba. Nu am mancat niciodata un gelato cu alune mai bun! Nu iti mai spun de aromele si culorile 100% naturale ale celui de mango sau capsune sau de gustul cremos al celui de ciocolata! Despre Oana trebuie sa mai stii ca a creat mascarpone cu coulis de zmeura, gelato de parmezan cu reductie de aceto balsamico, gelato de ricotta cu bucati de curmale tinute peste noapte in lichior de portocale, sortimente pe care le poti servi atat in restaurant, cat si in gelateria Inni Gelato Artigianale, unde Oana este owner.

Cat despre Fior di Latte, pot sa iti spun doar ca este un loc tres chic in centrul orasului, un loc cu o terasa superba, unde, cu siguranta, golden hour-ul va fi foarte bine petrecut alaturi de un preparat savuros si un prosecco. Vei fi fascinata de mica oaza de liniste si de bun gust! Iar daca vrei sa fii la curent cu noutatile restaurantului, il poti urmari pe Facebook: https://web.facebook.com/FDLBistro

FIOR CAFFETERIA A (12) piept_rata_pat_piure_pastarnac

Love,

Mada M.

 

 

Comments

Write a comment

Instagram

Instagram did not return a 200.