madalina_misu_my_perfect_smile_journey_invisalign_denttaglio_clinic (5)
Uncategorized

Cum alegi medicul ortodont?

Să îți alegi medicul ortodont mi se pare una dintre cele mai importante decizii pe care le iei în viață. De el depinde nu doar zâmbetul tău, ci întreaga fizionomie (un zâmbet nealiniat corect îți poate distruge frumusețea, nu-i așa?), iar de aici și încrederea în propria persoană, stima de sine. De aici fericirea. Când ai un zâmbet perfect, ai foarte multă încredere în tine, în ceea ce faci, iar acest lucru poate fi observat cu ușurință de către cei din jur. Emani încredere și pozitivism, vei fi tratată ca fiind o persoană puternică. Dacă mă întrebați pe mine, zâmbetul este de departe cel mai prețios accesoriu, indiferent de make-up sau haine, dacă zâmbetul nu este perfect, celelalte „accesorii” își pierd orice valoare și viceversa :) Indiferent ce porți, poți arăta fabulos când zâmbești și emani super multă energie pozitivă. Tocmai de aceea, atunci când zâmbetul tău nu este perfect, dar vrei să lucrezi la acest aspect, este extrem de important să alegi medicul stomatolog potrivit. Cum facem asta?

În primul rând, este extrem de important să mergi la un medic ortodont, nu la un medic stomatolog generalist. Chiar dacă cel din urmă se poate pricepe și la aparate dentare clasice cu brackeți sau la Invisalign, medicul ortodont este specializat doar pe îndreptarea dinților, alinierea corectă față de stomatologul care este specializat pe schimbarea unei plombe, efectuarea unei igienizări, etc. Știu persoane care au optat pentru un aparat dentar pus de medicul stomatolog la care mergeau dintotdeauna și care într-un final au ajuns la un alt cabinet, la un medic ortodont pentru a le fi ajustat zâmbetul.

Dacă optați pentru tratamentul de îndreptare a dinților invizibil, așa cum urmez eu, trebuie să știți că nu toate clinicile sunt certificate Invisalign și nici toți medicii ortodonți. În plus, când vine vorba de Invisalign, este foarte importantă experiența medicului ortodont pentru că sistemul de îndreptare nu este cel mai simplu de aplicat, succesul tratamentului fiind datorat în cea mai mare parte medicului ortodont care a lucrat cu cei de la Invisalign pentru a găsi cea mai bună variantă de tratament pentru tine, așa cum a făcut doamna doctor Monica Hazizi de la Denttaglio Clinic în cazul meu. Nu doar că mi-a făcut cel mai bun plan ortodontic, însă înainte de a discuta care sunt cele mai bune variante pentru mine, mi le-a prezentat, detaliat pe toate, iar la final mi-a arătat și rezultate, ceea ce pentru mine a contat enorm.

IMG_3447

După ce am cunoscut zeci de medici ortodonți, până să ajung la Denttaglio Clinic, mi-am dat seama de un lucru extrem de important, poate cel mai important când vine vorba de dantură și sănătate. Cel mai bun medic ortodont (și nu numai) este acela care face tot posibilul să rezolve orice zâmbet imperfect sau orice problemă dentară cu cât mai puține extracții. După ce timp de vreo 5 ani mi s-a spus același lucru, că pentru a-mi pune aparat dentar trebuie să îmi fac 8 extracții (măselele de minte și premolarii), când am cunoscut-o pe doamna doctor Monica Hazizi am fost surprinsă să o aud spunându-mi cât de important este să păstrăm dinții, să nu facem extracții în exces pentru a crea spații și că întotdeauna există și alte soluții! Am fost uimită, așa că DA! Nu alege un medic ortodont care îți oferă cea mai simplă variantă, extracții multiple, alege un medic ortodont care alege varianta mai complicată, dar mult mai bună pentru tine :)

Când alegi medicul ortodont este bine să știi că trebuie să ai o relație specială cu el, că îl alegi pentru întreaga viață, deci DA, este ceva similar cu o căsătorie 😛 Trebuie să îți fie alături la bine și la rău, să îți răspundă în timp util când ai nevoie de ajutor și să te trateze la fel cum și-ar trata cel mai drag membru al familiei. Toate acestea le-am regăsit la doamna doctor Hazizi, mi-a răspuns și când i-am scris la 7 dimineața și când am făcut-o la 11 noaptea, când m-am plâns de dureri de dinți, de problemuțe cu gutierele sau de alte nimicuri care pe moment păreau adevărate „tragedii” pentru mine, ceea ce a făcut ca răspunsul prompt să fie de un milion de ori mai apreciat. La Denttaglio Clinic întreaga echipă te tratează la fel cum și-ar trata cel mai drag membru al familiei, iar acest lucru mi se pare incredibil.

18740377_1459915684052309_3952381543948549977_n

Cel mai bun medic ortodont este acela care te face să te simți bine, cel care pe lângă profesionalismul cu care lucrează, îți oferă prietenia lui și te face să te simți ca acasă, oricând îl vizitezi pentru că da, procesul de îndreptare a dinților este unul de lungă durată și adesea necesită numeroase vizite la medic, însă crede-mă, merită tot efortul! Important este doar să reușești să găsești medicul ortodont potrivit pentru tine. Din suflet și cu multă căldură ți-o recomand pe doamna doctor Monica Hazizi care, deși este super tânără și foooarte frumoasă, lucrează cu profesionalism, oferă soluții super moderne și te face să zâmbești ori de câte ori ești în vizită la cabinet :) Da, chiar și atunci când dinții tăi încă nu sunt perfect aliniați :)

Love,

Mădă M.

 

Comments

Write a comment

Instagram

Instagram has returned invalid data.